Avundsjuka eller dåligt penisförtroende?

2008-08-08 - 18:36:13

Apotekets sexleksaker anmälda

2008-08-08

Två män har anmält Apoteket till jämställdhetsombudsmannen, Jämo, eftersom de anser att bolaget bara tillhandahåller sexleksaker för kvinnor.

I början av sommaren började runt 100 apotek i landet att sälja sexleksaker. Sortimentet består av massagestav, klitorisvibrator, vaginakulor, vibratorring och massageoljor.

Nu har två män anmält Apoteket till Jämo, eftersom de anser att sortimentet bara vänder sig till kvinnor och därmed är könsdiskriminerande.

”Jag tror personligen att bakom apotekets sortiment ligger en förlegad och osann syn på sexualitet där en kvinna med dildo ses som frigjord, stark och självständig medan en man med en uppblåsbar plastvagina ses som äcklig och perverterad”, skriver en av anmälarna.

Både Apotekets kommunikations- och varumärkeschef Eva Fernvall och Katarina Knutz, vd på RFSU, som tagit fram produkterna åt Apoteket, förnekar dock i Aftonbladet att några sådana tankar ligger bakom valet av produkter.

– Det fanns inte och har inte funnits några sådana åsikter eller tankar hos oss. Det viktiga för oss när vi tog fram sortimentet till Apoteket var att de skulle vara av hög kvalité. Tyvärr har vi inte funnit några sådana produkter för män på marknaden. Men vi fortsätter leta, säger Katarina Knutz till tidningen.

Ett av ärendena har redan avgjorts av Jämo, som beslutade att det inte var ett fall av diskriminering. Detta med motiveringen att Apotekets varor tillhandahålls män och kvinnor på samma villkor.

Susanne Fredriksson


Jag läste den här artiklen på jobbet och blev fan riktigt irriterad. Jag tycker att det är en jättebra idé av apoteket att sälja sexleksaker eftersom det gynnar kvinnans sexualitet och även pars (vibrator ringen t.ex.). Det är fan skrattretande att det skulle vara någon slags diskriminering. Är det bara dessa två män som har dåligt penisförtroende och gillar inte att frugan har tjackat en dildo från apoteket?

Herregud, en dildo kan användas av par också, och VAR står det i någon reklam för apotekets sortiment att män är perverterade och äckliga?

Barnsligt.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0