Nu börjar den...

2008-05-18 - 15:51:31
riktiga nedräkningen...


Det är nu MINDRE än 100 dagar kvar tills jag lämnar Sverige för ett land jag aldrig har besökt för att träffa folk jag endast har pratat med på internet och telefon.

Första gången jag berättade för mamma att jag planerade att åka, i ett år så sa hon:
"Det kan du inte göra. Man kan inte ta så stora risker i livet. Det blir aldrig bra."

Men jag tror att livet är byggt på risker. Man tar risker varje dag, större eller små. Jag tror även att alla ska få göra precis det de vill för en chans att uppnå lycka och det som gör livet värt att leva för dem. Det handlar inte om pengar, relationer eller berömmelse. Det handlar om lycka, vad gör Dig lycklig?

Självklart är jag realistisk, jag tror inte på allvar att allt kommer bli 100% perfekt bara för att jag lämnar ett land för att skapa ett "nytt liv" någon annanstans. Det finns alltid saker som inte är lika bra, med ALLT man gör. Men det här känns rätt, just nu, för mig.

Sedan efter jag hade berättat för mamma och började berätta för andra människor var det vanligaste ordet "modig". Typ "Fan vad du är modig som vågar åka bara sådär och så länge". Det var även många som ifrågesatte mitt beslut och mina planer, som jag inte kan klandra dem för, då jag själv har gjort det ett antal gånger.

Det som jag vill komma fram till i alla fall, är att allt är så otroligt verkligt just nu. Jag ÅKER om 3 månader. Jag har mitt arbetstillstånd, jag har min flygbiljett, jag vet alla tider och platser. Istället för att säga "någon gång i slutet av sommaren åker jag" Kan jag säga "jag åker den 25 augusti, tidigt på morgonen".
Det känns sjukt men på ett bra sätt.

Det känns svårt att inse hur mycket jag lämnar bakom mig. Jag kommer inte vara med på min brorsdotters 2 års dag, jag får inte se min lillasyster bli större och visare för varje dag, jag kommer inte ha friheten att träffa mina vänner och familj när jag känner för det. Jag kommer konstant vara utanför i allas liv här hemma, omedvetet.

Jag kommer missa julafton och påsk med familjen, jag kommer missa födelsedagar och ev. fester med betydelse.

Samtidigt kommer jag träffa nya människor, människor jag inte har träffat förut men som ändå betyder något då de har gett mig otroliga chanser även fast de inte känner mig. Att ge förtroende för någon man aldrig har träffat är något otroligt som jag inte har upplevt förut. Människor med en helt annan uppväxt och upplevelser än vad jag har/har haft.Lycka är att ta risker. De som inte tar risker, lever inte.
Postat av: Marcus Johansson

Äntligen lite insikt Hanna. Man får inte glömma att det ända man tar med sig när man dör är sina minnen. Lycka uppnås inte i materiella saker utan i att uppleva saker.

2008-05-18 - 19:37:51
Postat av: T`

Åhh lycka till med allt nu !! :)

2008-05-19 - 11:28:16
URL: http://AINARIEL.BLOGG.SE
Postat av: Sibel

tack :D

2008-05-19 - 13:28:08
URL: http://www.sibeeel.blogg.se
Postat av: Sofia

OMG! Du har sååååååå rätt! Jag tkr att du gör rätt i att åka.Jag själv skulle aldrig våga, du vet ju vilken jävla chicken jag är ;P Jag lever inte för jag tar inga risker. Men fan, någon gång måste jag ändra på det alltså.

Jag hoppas och VET att du kmr få dt jävligt kul där borta, nya upplevelser är alltid bra att ha, men skiter dt sig, ja, då har du iaf fått uppleva ngt. Ha så kul på resan och glöm inte att hålla kontakten med de som betyder ngt för dig "här hemma".

2008-05-19 - 23:23:41
URL: http://myeyesneverlies.blogg.se
Postat av: Hannish

awwww tack så mycket sofia! *tår i ögat*

2008-05-19 - 23:31:39
URL: http://hannishh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0