Att vara sambo...

2009-11-03 - 23:57:12

Att gå från "dejta" till sambo

Jag flytta ihop med min pojkvän i slutet av Februari det här året. Många i min familj var emot och tyckte det gick för snabbt (vi blev tillsammans i mitten av december) och även vänner jag har i Toronto tyckte det var för snabbt.

Till 100% tror jag på att det är parets egna val när man flyttar ihop, eller gifter sig, eller får barn, whatever det nu är! Men när det än är så måste man ändra sina hemrutiner då man måste tänka på att den andra personen inte tycker lika som du. Allt från att designa i hemmet, när saker och ting borde göras o.s.v.

Det som jag och min pojkvän mest tjafsar om är definitivt;

- Disk,
ingen vill göra disken och den ligger där i flera dagar tills den ena personen ger upp och står och suckar när den bestämmer sig för att göra det.


- Var saker och ting bör vara,
jag gillar t.ex. att sitta i sängen och skriva på min laptop när jag uppdaterar bloggen, skriver i resdagboken eller något annat jag jobbar med. Han tycker att sånt borde göras vid ett bord, som i vardagsrummet eller köket. Och det drygaste, när jag tar ett glas, så lämnar jag det tills jag lämnar platsen, enligt han så borde glaset förflyttas så fort man druckit klart.


- Det tråkigaste, Pengar,
Det är sant, jag tror att när de flesta flyttar ihop är det svårt att diskutera sin ekonomi. Det är gemensam hyra och räkningar. Då kan det lätt bli tjafs vem som ska betala vad. När vi flytta in bestämde vi tillsammans att han ska betala räkningarna, medan jag betalar mat och andra hushålls ting. Ibland så funkar inte alltid den regeln såklart, och när vi bott tillsammans så har han tjänat mer än mig, tyvärr, så han har fått betala mer.

Vi brukar även hålla koll på vad vi handlar då inte bara enskilda, utan tillsammans har vi en tight ekonomi just nu. Så om någon går och köper typ godis för 200 spänn är ju inte det särskilt rättvist, om det inte är för oss båda då.


Det BÄSTA med att bo tillsammans är följande;


- Alltid vakna och sova tillsammans,
jag läste en artikel att det faktiskt är mer hälsosamt att inte sova i samma säng då man helt enkelt får bättre sömn. Men jag kan inte motstå att alltid vakna upp bredvid den man älskar!

- Ingen planering!
"när kan du träffas? vilken tid?" inget sånt behövs när man bor tillsammans!


Så, min fråga!

Är ni sambo? Om inte är det något du planerar eller gillar du att flying solo?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0