The Cool Tour

2010-07-17 - 22:03:38

Ska på detta ikväll!
Självklart för mina kära Cancer Bats men hoppas även se Archtitects som jag hört så mycket om. Får se hur länge jag stannar då jag ska gå ensam. Är aldrig lika kul att gå ensam på konsert men men, sista bats showen innan jag lämnar Kanada så det är bara att passa på!!

Tar några bilder som jag kan visa när jag kommer hem!

Vad Kanada har....

2010-07-17 - 02:38:37
som Sverige saknar...

- Har ett internationellt språk.
Ett av de bästa med att bo i Kanada är att få prata Engelska dag in och ut. Har aldrig riktigt gillar Svenska som språk och tycker det är kul att babble på Engelska.

- Närhet till världens mäktigaste land.
Ligger ju precis över U.S.A. även fast kanadensare hatar att jämföras med amerikaner så kan man säga att det är lätt att kunna dra över till U.S.A. och utforksa och ev. satsa på vad man nu vill. (Justin Bieber OCH Jim Carrey kommer båda från Kanada..)


- Lätt att få jobb.
Inte alltid de bästa jobben men folk söker alltid då landet är så stort och man kan alltid få jobb inom retail (d.v.s. butiksjobb o.s.v.) även fast engelskan inte är perfekt.

- Får allting först.
Eller ja, samtidigt som U.S.A. Om en film kommer ut den 5 juli, ja då kommer den ut samma dag i Kanada och inte några månader senare som är fallet i Sverige ibland.


(jag längst fram förresten, enda blondinen!)
- Musik överallt.
Min favoritpunkt. I endast Toronto är det åtminstonde 3 helt olika konserter varje kväll. Alla stora artister kommer definitivt hit. Många av mina favoritband kommer ofta förbi Toronto och jag har sett alla jag velat se under min tid i Toronto.

Vad Sverige har...

2010-07-17 - 02:20:38

som Kanada (iaf Toronto) saknar är följande:

- Obligatorisk simträning i skolan. (kanske beror på kommun och stad men jag hade iaf simskola åtminstonde varannan månad..)
Ungefär 10 personer har redan dött i endast Ontario i år, varför? De lärde sig aldrig att simma....

- Strikta narkotika regler.
Jag har tagit upp det många gånger förut i bloggen men det är faktiskt riktigt stört att jag kan åka till stan och säkert hitta en langare inom 10 minuter om jag inte blir frågad först...


- Traditioner.
Kanada har varit upptagna under sina korta levnadstid med att vara 110% för invandring m.m. (bra för dem, det var ju därför jag kunde komma!) vilket snabbt har gjort att egna traditioner inte är särskilt bekanta. Den enda riktigt kanadensiska dagen är nog nationaldagen och Victoria Day.

- Bra kontrol och kvalitee av mataffärer.
Ofta man går till Konsum eller ICA och ser rutten frukt eller en vecka gammal grönsak? I vissa affärer här får man nästan kämpa för att hitta ett fräscht äpple i högen.


- Ett stort tunnelbane och buss system som funkar. (förutom på vinterstorm dagar..)
VARJE dag när JAG åker tunnelbane (endast 2 gånger) är det alltid en väg som har någon slags försening. Något som är fel vid spåret, för mycket folk, för få vagnar eller tåg.
Hemskt att betala typ 800 kr i månaden för ett system som aldrig kommer i tid och inte ens funkar som det borde.Och det är just därför jag lämnar Kanada i september. Ett helt okej land men inte längre för mig. Men ett kul äventyr.

Tankar just nu...

2010-07-15 - 03:38:25
Ibland känns det som mitt huvud kommer explodera...

Sunnyside Park

2010-07-12 - 02:43:10
Min dag i bilder!Äckligt vatten, eller hur?Vi tog en 2 timmars promenad tillbaka till stan, ca 10 (kanadensiska om det är skillnad?) km. Knuckles var hur glad som helst medan jag och pojkvännen var utmattade när vi kom hem. Vilken dag!

Hi5...

2010-07-11 - 18:13:12
We're going to the beach!!

Knuckles

2010-07-11 - 06:11:20
Kvällens Knuckles bild


Han är trots allt the king of min blogg.

Oss just nu

2010-07-07 - 19:54:13

grrr... sluta ta bilder

Värmebölja

2010-07-05 - 01:33:24


Och ni i Sverige klagar på er värme, skäms! Med Feels like menar de Kanadas humidex som är typ som Thailand klimat, det känns helt äckligt och vått typ.
Kul med 44 fucking grader på onsdag!!

35 grader

2010-07-04 - 23:24:44
Fy fan vad varmt det blir här!!

My hood, förresten!

Bästa med Toronto

2010-07-04 - 23:13:22
Ungefär i alla fall.

ALLA kulturer bor här, men mest asiater. Det finns china town, korea town, japan town, little italy, portugese town (hollaa mitt område!), gaybourhood, greek town, little india, jamaica hood och gud vet hur många fler. Det enda som saknas här är Canada town typ, eller det kanske är Uptown där det mest finns rika medelålders par som har thailändskor som går ut med deras barn varje dag. Seriöst, de sitter hemma hela dagen men låter deras nanny ta hand om barnen och dessa nannies är oftast trevligare än paren själva. Sorgligt.

I alla fall, till min POÄNG som försvann. Att man kan hitta ALL slags mat när som helst. OCH dessa räkchips (ni vet som man får i lass hos Mongolian bbq??)

Hemma!

2010-07-02 - 23:49:40
Gud vad tråkig jag är! Blir så dålig på bloggandet när jag jobbar och är trött när jag kommer hem. Uppdaterar med roligare saker efter middagen.

Da boyfriend håller på att göra räkpasta, naaww.

Får hoppas det ser ut såhär.....


p.s. Knuckles åt min donken paj när jag var på jobbet?!! Jävla tjuv!

Knuckles badar

2010-07-01 - 06:35:02

Det var dags för ett bad för Knuckles, han stank!


Man ser paniken i hans ögon...


"Fuck you"


GET ME OUT GET ME OUT!!!

RSS 2.0