Vad Sverige har...

2010-07-17 - 02:20:38

som Kanada (iaf Toronto) saknar är följande:

- Obligatorisk simträning i skolan. (kanske beror på kommun och stad men jag hade iaf simskola åtminstonde varannan månad..)
Ungefär 10 personer har redan dött i endast Ontario i år, varför? De lärde sig aldrig att simma....

- Strikta narkotika regler.
Jag har tagit upp det många gånger förut i bloggen men det är faktiskt riktigt stört att jag kan åka till stan och säkert hitta en langare inom 10 minuter om jag inte blir frågad först...


- Traditioner.
Kanada har varit upptagna under sina korta levnadstid med att vara 110% för invandring m.m. (bra för dem, det var ju därför jag kunde komma!) vilket snabbt har gjort att egna traditioner inte är särskilt bekanta. Den enda riktigt kanadensiska dagen är nog nationaldagen och Victoria Day.

- Bra kontrol och kvalitee av mataffärer.
Ofta man går till Konsum eller ICA och ser rutten frukt eller en vecka gammal grönsak? I vissa affärer här får man nästan kämpa för att hitta ett fräscht äpple i högen.


- Ett stort tunnelbane och buss system som funkar. (förutom på vinterstorm dagar..)
VARJE dag när JAG åker tunnelbane (endast 2 gånger) är det alltid en väg som har någon slags försening. Något som är fel vid spåret, för mycket folk, för få vagnar eller tåg.
Hemskt att betala typ 800 kr i månaden för ett system som aldrig kommer i tid och inte ens funkar som det borde.Och det är just därför jag lämnar Kanada i september. Ett helt okej land men inte längre för mig. Men ett kul äventyr.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0