Svenska kyrkan eller inte?

2011-11-11 - 22:31:17Tydligen om man är född innan 1996 så är man automatiskt medlem i Svenska Kyrkan. Även om man var troende eller inte då det tydligen tillhör vår kultur? Läste bara lite smått på uturkyrkan.se.

Det var faktiskt min moster som fick mig börja tänka när några Jehovas vittnen kom förbi när jag hälsade på. Hon sa att hon har gått ur Svenska Kyrkan och hur onödigt hon tycker det är att vara medlem.

När man tänker efter, VARFÖR är man medlem förutom att det var obligatoriskt? Jag betalar en del av min lön till fastigheter jag endast går till när någon dör (iaf för det mesta, har bara gått på ett bröllop) och som står för något jag inte bryr mig om överhuvudtaget.

Jag döptes och konfirmerades av egen vilja i tonåren, varför har jag ingen anning om nu. Tråkiga möten och ett lite halvt creepy läger (det var någon gång då vi skulle 'meditera' när de spelade någon låt där hon sjöng "rör dig själv" lite väl många gånger).

Nej, jag tror det är dags att gå emot normen... att gå emot 'lagom'. Då tjänar jag 1100 extra om året... vad tjänar du på att gå kvar i kyrkan om du inte är religiös?

Är det inte fel att vara medlem i något man inte har tro i ändå??


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0