På resande fot.

2012-08-15 - 02:26:16

Jag skulle tro att nästan varenda person jag har träffat som är i min ålder har jag rekomenderat att resa. Spelar ingen roll om de pluggar för tillfället eller ej, det finns tid efter. Jag tog tiden före studier att resa (vilket jag fortfarande gör) och ångrar det inte för en sekund.

Så många jag känner eller folk som andra känner hoppar direkt in på högskolan eller universitet. Vilket kan vara hur bra som helst om man har en plan över vad man vill göra med sitt liv. De kanske har drömt hela livet om att bli läkare, polis, advokat eller vad det nu kan vara och sådan utbildning tar jävligt lång tid så det kan ju vara bra att börja tidigt.

Men sen finns det de som började plugga för att man "borde", vilket stör mig något otroligt. Visst, det är deras val, men när de sedan börjar klaga över hur mycket jobb det är och att de önskar att de kunde resa istället men vill inte hoppa av. Då har du nog gjort fel val min vän.

I hela världen kan man plugga i vilken ålder som helst. Du kan börja en ny karriär när du är 35 om du känner för det, varför inte?

Min "poäng" är att livserfarenhet är precis lika viktigt som en utbildning, i min åsikt då såklart. Jag ångrar inte någon av de resor jag har gjort och har lärt mig otroligt mycket om mig själv, min omgivning, min kultur och andras kultur. Det kan man inte sätta sig i en skolbänk och lära sig. När man precis har tagit studenten, det är då man vill uppleva saker o ting, man vill göra något. Inte ha ett sommarlov för att sedan plugga i 4 år till. (Igen, i min åsikt).

Så res, jobba något skitjobb, eller helt okej jobb, spara och res iväg. Upplev världen omkring dig, det finns så mycket mer att uppleva än Sveriges skogar, stureplan och Gotland. De flesta av mina vänner åkte utomlands efter jag hade åkt till Kanada första gången och jag kunde inte varit stoltare och gladare att de tog det beslutet. För alla av dem har växt otroligt mycket av det.

Ett annat plus är att när man reser bort, så uppskattar man det man har så mycket mer. Kanada är såklart ett rikt land och det är inte så att jag lever i en koja, men att vara borta från Sveriges bostads standard, säkerhet och vår starka kultur (midsommar, påsk, jul, vår historia) gör att man uppskattar det så mycket mer.

Sen skadar det ju inte att skryta lite om Sverige när man ändå är ute och reser, för vårt land är helt okej ändå.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0