Ja, det här med träning...

2013-02-17 - 22:18:53
Fan då, stängde fönstret och inlägget försvann :(
 
Hej! Jag är tillbaka i bloggosfären och tänkte berätta om min pågående ändring av livsstil!!
 
 
Två ändringar tänkte jag börja med i detta inlägg. Diet och träning.
 
DIET

Jag har nu i två veckor använt mig av Shape Up Club appen, det kommer både som en gratis app men är väl egentligen en betalapp men gratisversionen räcker för det jag vill uppnå om dagarna. Det betyder helt enkelt att ja, jag räknar kalorier, eller den räknar ju åt mig. Varför gör jag detta då? Inte för att bli pinnsmal utan för att jag äter väldigt mycket ibland. Jag kan käka upp en hel pizza själv, äta 3 burritos och äta upp takeaway mat utan problem. Egentligen inget fel med det kanske men jag kände att jag ville ha bättre koll på hur mycket jag egentligen får i mig per dag. Med gratis appen kan jag då se fett, protein och kolhydrat som allt räknas ihop i kalorier.
 
Så mitt mål har blivit 1400 kalorier per dag ungefär. Vilket räcker till 3 rätter men det bästa med det hela är att jag måste börja tänka lite mer på portioner för att inte få mycket i frukosten utan det ska räcka hela dagen. Det motiverar mig även att välja nyttigare val, jag väljer bort t.ex. friterad potatis som jag älskar för stekta grönsaker, då det är mindre kalorier. I slutändan mår jag betydligt bättre av detta. Har minimerat sockar intag (tagit bort läsk så gott som helt), dricker mer vatten och blir motiverad att röra på mig....
 
Varför motivationen att röra sig? Jo motion dödar ju kalorier, så om jag äter en onyttig lunch så känner jag mig mer motiverad att t.ex. gå hem från lunchen eller köra ett träningspass för att bli av med det onyttiga jag åt.
 
TRÄNING
Jag har ett gymkort genom jobbet, men har märkt att jag jobbar betydligt hårdare när jag tränar hemma. Så jag köpte en matta, hopprep samt 2 kg hantlar. Plockade bort grejer från mitt 0,5 rum och satte upp ett minigym kan man säga.

Hur tränar man lättast hemma då? Jo, NTC appen är fan det roligaste jag varit med om. så jävla smart. http://www.nike.com/us/en_us/c/womens-training/apps/nike-training-club
Det blir som ens personliga tränare. Man väljer vad man vill jobba på, styrka, kondition eller lättare styrka. Sedan väljer man vilken nivå och sedan mellan 30 min pass eller 45 min pass. Sedan finns det även 15 min pass som fokuserar på olika områden av kroppen.
När man sedan sätter igång träningen finns det videor som visar övningarna och en coach som ropar vad som ska göras och hur länge. Det brukar vara 1 min av varje övning. Men det är ingen jävla skolgympa ska ni veta, har nog inte gjort ett enda pass utan att bli genomsvettig. Men det är en så skön känsla när man verkligen känner i kroppen att det funkar.
 
Det är min fokus, att göra mer advanced övningar och gå upp i nivåer. Motivationen i det hela är också att man får små rewards när man tränat ett antal minuter så vid typ 380 får man ett yoga pass t.ex. Så dit vill jag nå. Är på 195 än så länge! Sen när jag går till gymmet ska jag fokusera mer på kondition då det förhoppningsvist kommer få bort min lilla bump på magen! Sen även börja springa till våren.
 
Några andra hemmaövningar jag gillar är:
http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/17-Minute-At-Home-Cardio-High-Intensity-Interval-Training-Workout/8l/
http://www.youtube.com/watch?v=_r_z7DUpjH8&feature=player_embedded
 
Det finns en sorts peace i att träna hemma, sätta på hög musik och bara köra. Jag känner att ibland på gymmet blir det inte samma lugn, någon ska ha maskinen efter dig eller att någon använder den ytan du vill använda. Men hemma behöver man ju inte tänka på det lika mycket. Plus att jag ibland kan tycka det är skönt att komma hemma, varva ner lite och sedan träna. Inte gå direkt från jobbet.
 
 
Det var allt för idag!!
Puss på er!!
RSS 2.0