Musik 2016 del 2

2016-12-23 - 18:07:45
Beyoncé - Lemonade
 
Okay ladies now let's get in formation.... Lemonade definerade 2016. Jag vägrade att lyssna på albumet utan att ha sett filmen som hörde till först och herregud vad glad jag är att jag väntade. Att få det visuella med musiken har alltid varit viktigt för mig och filmen gav mig en helt annan känsla än vad jag någonsin kunde ha trott. Så mycket starka känslor i filmen som gjorde musiken så mycket bättre. Vem grät inte under "Sandcastles" när man hör smärtan i hennes röst och ser hur hon och Jay Z kämpar på?
Sen hade jag även turen att för första gången se Beyoncé live och det var helt otroligt. Bästa entertainern in the game. 
 
Bästa låtar: Formation, Pray You Catch Me, Freedom och Sorry
 
Schoolboy Q - Blank Face LP
 
Hade aldrig lyssnat på Schoolboy innan detta album då jag inte hade fastnat för någon av hans tidigare låtar. Så när jag väl lyssnade på Blank Face så hade jag inga förväntningar, eller jo, att jag inte skulle gilla den. Men oj vad fel jag hade, varenda låt fastnade hos mig på något sätt och jag var helt trollbunden i flera veckor efter. Blank Face var på riktigt det enda jag lyssnade på i 2 veckor. Sen kom han till Toronto och sålde slut på några timmar så tyvärr fick jag aldrig uppleva albumet live.
 
Bästa låtar: Big Body, THat Part, WHateva U Want och Ride Out
 
Kanye West - The Life of Pablo
 
Åh Kanye, vilket år. Yeezus är fortfarande min favorit och kommer nog alltid vara. Men The Life of Pablo var så messy att det blev bra, till slut. Jag menar, han ändrade låtar även EFTER albumet hade släppts. Men Kanye är Kanye och jag funderade om detta album verkligen förtjänade att vara på min lista, men när jag såg över låtlistan igen så insåg jag att jo, det var ett bra album ändå. Sedan tänkte jag tillbaka på när jag såg han live i Toronto och på riktigt grät när han spelade låtar från Yeezus och insåg att, wtf det är Kanye, han borde vara på varje lista. Kolla videon till Fade, en av de bästa videorna i år. 
 
Bästa låtar: Ultralight Beam, Fade, Feedback, Freestyle 4 och FML
 
Rihanna - Anti
 
Bästa Rihanna albumet någonsin. Tro mig jag älskade Unapologetic, men det är något unikt och fint när man verkligen hör när en artist äntligen får göra det albumet de vill göra. Det är så långt ifrån radio vänligt man kan komma vilket är precis var Rihanna bör vara. Man märker att hon vill inte göra fler "S&M" eller "Where Have You Been", det är denna musik hon verkligen vill göra. Det märks på hennes röst, hennes passion och hennes uppträdanden. Detta album är redan en klassiker för mig och det har inte ens gått ett år. 
 
Bästa Låtar: Higher, Love on the Brain, Sex With Me och Yeah, I Said It
 
NxWorries - Yes Lawd!
 
Anderson .Paak back at it again with them hits. Jag hörde deras typ enda och "största" låt första gången i år, Suede, och blev kär men samtidigt sur att de bara hade en EP. Sedan blev Anderson så stor så jag antog att NxWorries aldrig skulle komma tillbaka. Men till min lycka släppte de ett surprise album med hela 19 låtar! Det känns som hans frihets projekt där han kunde tänja på gränserna och experimentera med texterna. Den är 110% värd att lyssa på minst 5 gånger om. 
 
Bästa Låtar: Get Bigger, Suede, Lyk Dis, Livvin & Wngs
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0