Musik 2016 del 3

2016-12-27 - 10:30:00
Michael Kiwanuka - Love & Hate
 
Jag är fullständigt galen och kär i hans första platta, "Home Again", och ser det som en klassiker, även fast den kom ut under 2010-talet. All hans musik känns som en mörk bar under en obestämd tid där man sitter och njuter med ett glas vin i handen. Love & Hate känns mer livad än hans första album även fast texterna är tidvis lika mörka. Hans unika röst är fantastisk över den känslosamma musiken.
Man blir lite irriterad att det endast är 10 låtar men när man lyssnat igenom allt så känns det helt okej ändå och den hamnar på repeat resten av kvällen. Smart, romantisk och magisk. Ett album för alla förutom de ytliga. 
 
Bästa Låtar: One More Night, Black Man in a White World, Cold Little Heart & I'll Never Love
 
Tove Lo - Lady Wood
 
Okej okej, jag vet att jag sa att det kändes super viktigt att se Lemonade samtidigt som man hörde musiken, tyvärr gjorde jag inte samma för Tove Lo. Jag tror, i min åsikt, att hennes visuella inte matchar mitt och även fast jag har sett delar av hennes videor så föredrar jag att skapa mina egna visuella delar. Med det sagt, detta album är så sjukt mycket bättre och mer organiserat än hennes första. Det är känslosamt, dramatiskt och fantastiskt. Även fast jag är sjukt trött på "Cool Girl" vid det här laget så finns det 11 andra låtar som väger upp den. 
 
Bästa Låtar: Lady Wood, True Disaster, Vibes & WTF Love Is
 
Frank Ocean - Blond
 
En stor applåd till Frank som äntligen släppte ett album och gjorde det 100% värt väntan. Jag har två favorit album från 2016, och Blond är en av dem. 
Jag hade precis hälsat på min kusin och hennes familj i Linköping och var överlycklig över hur lycklig hon var och hur söt min systerson är. Då såg jag att Blond hade släppts, så hela 2 timmar och 45 minuter turen hem lyssnade jag igenom albumet två gånger. Det var det perfekta tillfället att höra albumet för första gången. Svårt att förklara men jag relaterar musik så sjukt mycket till upplevelser. När jag hörde "Self Control" första gången fick jag sätta på mig solbrillorna då jag började gråta. Så sjukt vacker låt, som jag fick uppleva resandes mot solnedgången. 
 
Bästa Låtar: Self Control, Skyline To, Nikes, Solo & Pink + White
 
Kid Cudi - Passion, Pain & Demon Slayin'
 
Och min andra favorit platta från 2016, som släpptes typ en dag innan min födelsedag som den bästa presenten ever. Cudi checkade in på ett behandlingscenter för sin depression och självmordstankar runt mitten av 2016 för att sedan checka ut en ny man. Som en person som lider av depression själv så är det här albumet som ett skott rakt in i hjärtat. Alla texter, basen, melodierna känns så bekanta på något sätt. Det är nog inte ett album för alla men jag connectade under min första omgång. Hans djupa röst med de djupa baserna samt melodier som påminer om domedagen är så sjukt vackert på ett väldigt obekvämt sätt. Jag älskar det här albumet och det har endast funnits i mitt liv i typ 10 dagar. 
 
Bästa Låtar: Releaser, Swim in the Light, Rose Golden, Flight at First Sight & Cosmic Warrior (men egentligen typ alla)
 
Tinashe - Nightride
 
Tinashe har alltid varit helt okej, men endast det. Sen började jag spana in hennes instagram samt uppträdanden och upptäckte att hon är egentligen amazing och väldigt underskattad. Hon har hela paketet, som egentligen inte krävs längre men hon har det, rösten, the moves och framförallt musiken, vilket hon bevisar med Nightride. Jag hade inte så höga förväntningar då jag inte älskade hennes första låtar. Men Nightride är något helt annat, helt annat än vad jag förväntade, på bästa sätt. Plattan är så sjukt chill och perfekt när du kommer hem med din partner vid 12 snåret och tänder lite ljus och... you know what I mean.
 
Bästa Låtar: Company, C'est La Vie, Sacrifices & Soul Glitch

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0