Musik 2016 del 4

2016-12-29 - 10:40:00
Childish Gambino - "Awaken, My Love!"
 
När tv-serien Atlanta släpptes så kändes det som att Childish Gambino var över och jag fick helt enkelt nöja mig med de två album han hade släppt. Sen, från ingenstans, släpptes "Awaken, My Love!" som en jävla bomb. Det är fortfarande Gambino men lite som Rihanna, antagligen det albumet han egentligen velat göra från första början. Alla one-liners från de första två albumena saknas och han showcasar hans fantastiska sångröst mer än någonsin. Hans senaste uppträdande hos Jimmy Fallon visar hans otroliga range i sångröst och vilken performer han egentligen är. Jag antar att 80% av hans fans sitter hemma och gråter över att de inte får höra raps som "white hood, white hood, oh kkk" igen men denna platta är så mycket mer än corny one-liners. Det är hans masterpiece och jag hoppas att det betyder att funk och soul är på väg tillbaka. 
 
Bästa Låtar: Me and Your Mama, Terrified, Redbone & Riot
 
Kevin Abstract - American Boyfriend: A Suburban Love Story
 
Abstract är vad Ocean är fast för de födda sent 90-tal samt 00-tal. Som en 27-årig så kan jag inte riktigt relatera till texterna men om jag känner mig nostalgisk så kan jag ändå känna känslorna i dom. Född '96 och skriver alla sina egna låtar och co-producerar dom. Så mycket talang för att vara så ung och hans framtid ser väldigt ljus ut. Jag ser fram emot att se han live i mars och vara med i början på hans resa. 
 
Bästa Låtar: Seventeen, Miserable America, Kin & June 29th
 
Kaytranada - 99.9%
 
Har alltid haft svårt för DJ's som gör musik då jag anser att allt låter likadant. Men jag tror jag har varit fast i typ Calvin Harris tänket. Så min kompis rekomenderade Kaytranada en dag som jag blev helt kär i. Det är samma underton, samma sorts sound på varje låt, men istället för att vara irriterande känns det förvånansvärt nice. Som ett never-ending beach party typ. 
Sen har han även de bästa gästartisterna på sina låtar, dvs alla mina favoritartister. Jag såg han "live" på Way Out West och även fast det på riktigt bara var han som stod det och snurrade sina plattor så kändes det så jävla party. 
 
Bästa Låtar: Together (feat. AlunaGeorge), You're the One (feat. Syd), Weight Off (feat Badbadnotgood) & Got it Good (feat. Craig David)
 
 
Hidden Figures: The Album
 
En film som inte ens har släppts än har släppt sitt soundtrack och vem fan bryr sig? Jo, när Pharrell Williams har producerat albumet så bryr man sig. När det är talanger som Janelle Monáe och Alicia Keys som medverkar så bryr man sig. Jag saknar fortfarande N.E.R.D. varje dag men det här albumet kändes lite som ett placebo. Det påminer om deras dansvänliga låtar samt deras känslosamma ballader. Tack Pharrell, jag älskar det men var fan är N.E.R.D.?
 
Bästa Låtar: Jalapeño, Crave, Able, Surrender, Runnin' & Crystal Clear
 
 
 
Värd att nämna....
Britney Spears - Glory
 
Jag har alltid varit ett stort Britney fan och alltid hoppats att hon en dag kanske blir den där tjejen som uppträdde "I'm A Slave 4 U" utan att missa ett enda steg medan hon balanserar en orm över axlarna. Med Glory kommer hon jävligt nära. Hennes uppträdanden har varit mycket bättre, musiken är bättre och hon ser mer självsäker ut än någonsin. Albumet släpptes medan jag var i Sverige så det blev lite av mitt sommar party album. Det finns några riktigt bra låtar på albumet, men dessvärre är det samma som vanligt och man blir trött på dom efter femte gången. Men jag tror det bara kan bli bättre from now on.
 
Bästa Låtar: If I'm Dancing, Private Show, Invitation & Love Me Down
 
 
 
Tack 2016 för det bästa musik året på jävligt länge <3
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0