Musik 2016

2016-12-17 - 00:52:00
2016 var ett relativt dåligt år när det gäller politik, kriser och draman. MEN det bästa med 2016 var musiken. Det är nog ett av de bästa åren för musik på jävligt länge. Så i hela FYRA (ja, för det var så sjukt många!) inlägg kommer jag täcka mina favorit album för 2016.
 
Kings of Leon - Walls 
 
Har alltid älskat Kings of Leon och är överlycklig att få se dem live nästa år. Även fast jag älskar dem så mycket så var jag inte så insatt i att de skulle släppa ett nytt album, det liksom ploppade upp en dag på Spotify och förgyllade min dag. Tänkte först att 10 låtar skulle vara på tok för lite, men när jag lyssnade igenom och det avslutades så fint med titelspåret "WALLS" så kände jag mig sjukt nöjd.
 
Bästa låtar: Over, Reverend & Muchacho
 
Corinne Bailey Rae - The Heart Speaks In Whispers
 
En av de mest underskattade artister och album detta år. Lyssnade igenom albumet på väg till skolan en dag... och sedan hela vägen hem. Precis som album omslaget så påminer musiken om en färgglad dröm. Hennes röst är fantastisk och stark utan att vara överväldigande. Alla tre av hennes album är fantastiska och jag är sjukt glad att jag upptäckte henne i år.
Perfekt att lyssna på en chill kväll med en vän/partner. 
 
Bästa låtar: Green Aphrodisiac & Hey, I Won't Break Your Heart
 
Solange - A Seat at the Table
 
21 låtar (därav några interludes) av magi. Beyoncés lilla syster har nog gjort ett bättre album än Beyoncé har någonsin kunnat. Som en uppenbarligen vit kvinna förstår jag nog inte riktigt hur viktig denna platta är för svarta kvinnor med låtar som "Don't Touch My Hair" och the interlude "Tina Taught Me" men det känns lika starkt ändå. Jag är överlycklig att hon gick ifrån de typiska "danslåtarna" från hennes första album och bestämde sig för att skicka ett budskap istället, vilket hon gör sjukt bra. De fantastiska videorna till låtarna är en extra bonus. 
 
Bästa låtar: Cranes in the Sky, F.U.B.U. & Rise
 
Badbadnotgood - IV
 
Som en älskare av jazz, så blev jag helt kär i Badbadnotgood när jag först hörde dom. Från Toronto (inte varför de är så bra dock) och har jobbat med hur många artister som helst vid det här laget, bland annat en av mina favorit rappare Ghostface Killah. De spelar i princip alla instrument och drar in artister som kan sjunga och rappa över deras fantastiska instrumentals. Om man gillar chill musik och gillar att bara höra andra instrument, lyssna på Badbadnotgood. 
 
Bästa låtar: Time Moves Slow, Speaking Gently & In Your Eyes
 
Anderson .Paak - Malibu
 
Tack Buddha att Anderson .Paak kom in i mitt liv detta år!! En fantastisk musikant, sångare, rappare och framförallt showman. Hade äran att få se han live på Way Out West i år och även fast det spöregnade under 80% av hans tid, så brydde varken jag eller resten av publiken sig. En sann underhållare som har så många talanger. Hans senaste platta "Malibu" har hyllats av de flesta, inklusive mig själv. Videorna till låtarna är fantastiska och låtarna följer en historia genom hela albumet. Jag hoppas innerligt att han vinner alla Grammy's han är nominerad till.
Lyssna, snälla. För din egen skull. Du kommer inte ångra dig. 
 
Bästa låtar: Your Prime, The Season/Carry Me, Come Down & Silicon Valley
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0