Två Liv

2016-12-13 - 02:13:41
Svensk,
Jag jobbar i en känd butik på en 50% tjänst men med många extra timmar, speciellt under sommaren. På helger får jag 100% i OB samma gäller på högtider. Jag tjänar mer i timmen än vad vissa andra viktigare yrken gör. 
 
Jag går ut nästan varje helg i brist på annat (konserter) och betalar 60-70 kr för en öl, samt över 100 kr om jag vill ha en drink. Jag tar tunnelbanan hem men pratar med en vän från att vi separerar tills vi har gått igenom våra respektive dörrar hemma. En gång blev jag frågad om jag ville ha en trekant, en annan så förföljde en man mig hela vägen till gången till min dörr då jag stannade och ringde en vän och han försvann. 
 
Jag har en 1:a på 35 kvm mitt i stan och 5 min från tunnelbanan. Det är även ett förstahandskontrakt så jag har en fast bostad. Den blir ca 120 kr dyrare varje år utan förbättring i fastigheten eller lägenheten, inte för att jag klagar förutom att tvättstugan är förjävlig. 
 
Våren är fin men kall, sommaren har sina varma dagar men det regnar ofta. Men vem märker det när jag jobbar heltid plus lite till när alla andra är på semester? Sen har jag ca 2 veckors semester som jag spenderar på en fantastisk musikfestival eller i Linköping/Borås/Norrtälje hos min familj. 
 
Julen spenderar jag med min stora familj och njuter av det mörka vädret och alla tända ljus. Maten är fantastisk och den uttjatade julmusiken känns inte så tokig ändå när man känner lukten av glögg och saffran. 
 
Nyår är överskattat och spenderas antagligen för full på en hemmafest som sedan slutar med att jag kommer hem, äter pommes med bea och somnar i min 120 cm säng. 
 
Kanadensare,
Jag jobbar extra i en butik för ett känt sportlag. Timmar är inkonsekventa då de bestäms veckovis och när laget inte spelar så finns det ingen anledning att ha mer än 6 anställda i butiken av de 30 anställda. Men det gör inte så mycket då jag är i skolan på heltid. OB existerar inte här utan du förväntas att jobba varje helg samt övertid om det behövs. De kan avskeda dig om du inte kan ge dem tillräckligt med timmar, vilket du inte heller får betalt för. Jag tjänar 82 kr i timmen vilket anses relativt bra för butiksjobb. 
 
Min tid spenderas halvt av att gå ut och käka/dricka med vänner och sitta hemma en hel helg för att sätta ihop ett projekt i min ensamhet.... då grupparbeten är värdelösa. Men det är okej, då jag sitter och skriver ihop ett utarbetat förslag till en framtida konsert. En öl kostar 40 kr och om jag bestämmer mig för en drink betalar jag 55 kr. När jag åker hem om kvällarna så brukar jag på sommrarna gå en lång bit tills jag blir trött eller ta bussen, i båda fallen lyssnar jag på musik i min ensamhet. Idag stoppade en man mig och sa att jag stod för nära vägen och sa att jag borde backa då jag kan bli skadad. Jag lovade att aldrig stå så nära igen. 
 
Jag bor i ett loft i ett hus som har 6 personer som bor under mig. Det är väldigt lyhört och jag vet när alla i min byggnad är förkylda, har sex eller pratar i köket. Någon i mitt hus försökte bryta sig in i mitt loft för ungefär 1.5 månad sen, min hyresvärdinna och hennes man var i byggnaden inom 5 min men han hade gått tillbaka till sitt rum. Han har inte stört mig sen dess men jag har ett baseballträ brevid min säng...utifall att. 
Lägenheten är kanske runt 30 kvm med en kokvrå men ett fint badrum. Duschen är lite schizo då den kan bli supervarm om någon bestämmer sig för att spola eller använda en annan dusch samtidigt. Men jag har stora fönster åt båda hållen och kan se CN Tower från mitt fönster. Tvättstugan i källaren kostar men har tvätten och torken klar på under 2 timmar. 
 
Våren är kall för att sedan bli stekhet för att sedan bli kall igen. Det regnar inte så ofta men när det gör det är det i ca 15 minuter och spöregn. Sommaren är olidligt varm och man vill helst gå naken, vilket vilka gör i the Gaybourhood. Jag måste jobba i en varm butik hela sommaren, det finns ingen semester. Om du tar semester får du inte betalt eller ibland ens godkänt att ta semester. 
 
Julen spenderar jag hos min kompis familj som inte firar den 24. Så vi tittar på julfilmer och går runt i området där alla har spenderat flera tusen dollar på juldekorationer för deras hus. Den 25 öppnar de paket och äter sedan julmiddag vilket är kalkon... som alla andra högtider (påsk, thanksgiving). Efterrätt är Pumpkin Pie.... som alla andra högtider. 
 
Nyår spenderar jag med vänner, på en hemmafest. För en gångs skull är tunnelbanan gratis och går hela natten så man kan ta sig hem (annars går den bara till 1.30). Förra året gick jag från en bar upp till närmaste buss vilket tog 15 min i -10 grader, men det gjorde inte så mycket då alla jag mötte önska mig Gott Nytt År. Jag kommer hem och har förhoppningsvist McDonalds med mig och tuppas av i min 92 cm säng. 
 
-------------------------
Jag vet inte om denna text är deprimerande eller inte men det är mer ett självinsikts inlägg. Det är nog svårt för andra att förstå hur kluven jag kan känna mig. När jag var hemma i Sverige kändes allt som vanligt, men jag längtade till Toronto. När jag är här så längtar jag hem till min familj och mina vänner, ibland outhärdligt mycket. 
Men sen jobbar jag med de projekt jag gör och inser att min lycka är total.
 
Det här är precis det jag vill göra.
Jag vet bara inte var. 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0