Min kropp

2016-10-17 - 23:35:55

”Det är som att jag kan se dina insidor på utsidan” sa han medan han strök sin hand längs mina lår.

 

Jag har synliga blodådror på mina lår, jag har bristningar på mina höfter efter en viktminskning (och ökning för den delen), jag har lite av en putmage och jag har knottror över hela överarmarna om jag inte scrubbar och smörjer in dom.

Ew. Låter helt groteskt, eller hur? Men hands up, hur många av mina fellow ladies lider av något av ovannämnda om inte allt? Varför sitter jag då och räknar upp allting när jag anstränger mig varje dag, utekväll och morgon att bli av med det? För att jag blir konstant påmind om dessa ”flaws” från männen jag har legat med.

Jag har alltid trott att vi kvinnor är värst mot varandra när vi sitter där med våra kompisar och uttrycker hur stor någon har blivit, hur dålig hennes hy har blivit eller varför kan hon inte bara byta frisyr? Men det är mellan oss och ja, det är tragiskt och hemskt men det är så inodlat i oss att vi måste trycka ner andra för att bygga oss själva att vi inte ens tänker på det.

Män, däremot, har inte den mekanismen inbyggd. Det är rentutav ett uttryck av ren klumpighet som skär betydligt djupare än vad de tror. #InteAllaMän

 

”Du har ju lite av en putmage, är du säker på att du inte har min bebis där i?”

”Om du är så obekväm med din kropp, börja träna då så du blir smalare igen”

”Asså du borde ju inte gå ner i vikt för då kanske dina fina bröst försvinner :)

 

Visst låter det som riktiga assholes? Visst, vissa av dem var det, men vissa var helt vanliga trevliga killar som bara inte tänkte efter.

Min nya teknik är att när jag får en sådan kommentar, kontrar jag den med något om deras utseende. För tro mig, det är fan inte ofta de får höra om deras bristningar, deras spruckna blodkärl eller att de kanske bör raka sig någon gång. Det låter sjukt negativt men jag säger det på samma ”klumpiga” sätt som de gjorde och responsen jag har fått höra hitilist är ”oj, det har jag aldrig tänkt på” eller ”oj, det har ingen sagt förut, hade inte ens märkt det”.
Nej precis, men vi kvinnor får höra skiten så fort vi tar av oss kläderna om vi inte ser ut som en Kardashian.

Oops, där tryckte jag ner kvinnor igen för att lyfta mig själv. Ni ser, inbyggt. I alla fall. Ladies, var stolt över era kroppar, för vem fan bryr sig om jag har en bristning på mitt vänstra bröst när jag kan sitta och skriva en 10 sidig uppsats, eller vem fan bryr sig om mitt spruckna blodkärl på kinden när jag har ambitioner större än Mount Everest?

Vi är vackra, du är vacker, jag är vacker.

 

P.S. Om ni ursäktar, jag ska på en dejt så måste sätta på mig mina spanx, mitt lager av smink samt platta håret i 20 minuter. 

RSS 2.0