Musik 2017

2018-01-05 - 20:43:00
Till skillnad från 2016 så levererade inte 2017 lika många bra album. Om någon annan har en annan åsikt får de jättegärna komma med förslag som inte involverar Migos, Drake eller DJ Khaled.
 
Khalid - American Teen
Han är en yngre än mig men har redan tagit över världen med sin röst. Jag kommer ihåg när "Saved" satt fast i huvudet veckor i rad och jag tänkte inte så mycket på vem det var som sjöng då jag antog att det var en One hit wonder. Oj vad fel jag hade. Låtarna är magiska och sjukt relatable. 
 
Bästa låtar: Young, Dumb & Broke, Location och Winter
 
SZA - Ctrl.
Jag har lyssnat på SZAs "mixtape" hur länge som helst och måste säga, herregud vad hon har växt som artist och sångerska. Det känns som att med Ctrl. har hon verkligen hittat sitt sound, och det bästa är att hon behåller det unika i sin musik. Texterna är de man bör lyssna på så fort man känner sig sur på livet, killen eller sig själv. Man känner igen sig sjukt mycket och känner ibland för att sjunga dom från taktopparna. BÄSTA albumet 2017, utan protest. 
 
Bästa låtar: Supermodel, Love Galore (ft. Travis Scott), Drew Barrymore och The Weekend
 
Kendrick Lamar -. DAMN.
 
Jag ÄLSKADE "To Pimp a Butterfly" och hade kanske lite väl höga förväntningar, men det är ju svårt att inte ha det för den bästa rapparen på åratal, visst? Även fast jag inte anser att den håller samma standard, så gillar jag den ändå och har känt att den växt med tiden. Växt så mycket att jag tll och med köpte en löjligt dyr solo biljett på B-läktaren för att se honom live i Mars. Hur kan man I
NTE se Humble och DNA live??
 
Bästa låtar: DNA., LOYALTY (ft. Rihanna), HUMBLE. och LOVE (ft. Zacari)
 
 
 
 
Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 1
 
Sommaren i Toronto var full av regn och dystra dagar, sen kom det här lilla solsken till album med låten "Slide" med bl.a. Frank Ocean till jorden och allt kändes mer positivt och ljust. Sedan när jag lyssnade igenom hela albumet så kände jag bara, hur fan kan han lyckas varje gång? Och grattis till att Taylor Swift inte förstörde din karriär som vissa andras! Det är så många roliga låtar på detta album, det är inget masterpiece men det funkar på festen, på stranden och efterfesten ;)
 
Bästa låtar: Slide (ft. Frank Ocean & Migos), Rollin' (ft. Khalid & Future), Skrrt On Me (ft. Nicki Minaj) och Hard to Love (ft. Jessie Reyez)
 
Jhene Aiko - Trip
 
Som jag har väntat!! Och tack kära Jhene att jag slapp bli besviken. Trip är just vad det heter, a trip. En fantastisk saga om ett krossat hjärta, ny kärlek, äventyr och att hitta sig själv. Jag har inte haft tiden att se den (positivt omtalade) mini-filmen som hör till en men tro mig, den är på min 'to watch list'. Hennes röst kanske inte är den starkaste men det är just det som visar hennes sårbarhet och får en att känna varje ord hon sjunger. 
 
Bästa låtar: While We're Young, Moments (ft. Big Sean), OLLA (ft. TWENTY88), Sativa (ft. Swae Lee) och Ascension (ft. Brandy)
 
N.E.R.D. - No_One Ever Really Dies
 
Det finns inget i denna värld som kan få mig att ogilla N.E.R.D. inte ens detta inkonsekventa album. Det känns lite som att Pharrell och Chad Hugo kände att "vi går in i studion och bara kör och ser vad som händer" och ut kom detta album. Absolut inte negativt, men ABSOLUT inget jämfört med det geniala "Fly or Die". Detta album känns mer som en stor blandning av alla typer av musik de gjort de senaste 20 åren, vilket inte är så dåligt, ändå. Det finns låtar jag gärna skippar (sorry Lemon, 1000) men sedan finns det låtar jag nog aldrig kommer tröttna på. 
 
Bästa låtar: Deep Down Body Thurst, Voíla (ft. Gucci Mane & Wale), ESP och Secret Life of Tigers
 
Pale Honey - Devotion
 
Tack och lov för Spotify's förslags listor annars kanske jag aldrig skulle hittat undret som är Pale Honey! Dessa två svenska bruttor har tagit mig med storm med deras röster och unika sound. Kommer ni ihåg The White Stripes? Typ så men kvinnliga sångare som är badass.
 
Bästa låtar: Someone's Devotion, Real Thing och Why Do I Always Feel This Way
 
Brockhampton - Saturation (I)
 
Pojkbandet från U.S.A. som också hade en relativt intressant TV-serie på VICE har släppt tre (eller är det fyra?) album den senaste tiden som alla heter Saturation med rätt följesiffra. Jag vet inte om det är p.g.a. alla medlemmar (de är väl typ 15-16 stycken?) eller om de bara är sjukt kreativa, eller båda. Men i vilket fall, deras första är den enda jag har lyssnat helt igenom. Det är så många sjukt bra låtar och jag älskar att de körde en Beyoncé och gjorde en video till varje låt (dock inte samma budget kan tilläggas, men lika kreativt). Förra året skrev jag ju om frontmannen Kevin Abstract och hur mycket jag älskade hans album, detta är inte alls i närheten av hans sound, men lika bra ändå. 
 
Bästa låtar: GOLD, STAR och MILK
 
Tyler, the Creator - Scum Fuck Flower Boy
 
Eller 'Flower Boy' som den också heter enligt den Grammyn han har blivit nominerad för. Jag älskar Tyler, hans stil, hans musik, hans kreativitet och hans humor. Detta album känns som honom, till 100%. Han har släppt trycket av de tonårspojkar som var beroende av honom och Odd Future och bestämt sig för att göra en Lorentz, och leva life. Det var en stor chansning, men den funkar på alla sätt och vis. Det finns fortfarande de roliga verserna men även en djupare del, som vi inte fått höra på riktigt förut vilket gör att det känns mer äkta än tidigare. Tyler vill inte vara en rappare längre, utan en artist och sångare. Enligt mig är han mer än halvvägs där med 'Flower Boy',
 
Bästa låtar: Foreword (ft. Rex Orange County), Where This Flower Blooms (ft. Frank Ocean), See You Again (ft. Kali Uchis), 911/Mr. Lonely (ft. Frank Ocean & Steve Lacy) och Glitter
 
Vince Staples - Big Fish Theory
 
Jag hade aldrig lyssnat på Vince förut då jag vet att han var en "riktig" rappare, d.v.s. lite som nutida Eminem då allt handlar om verserna och det ska vara djupt, och mycket text. Det var uppfattning jag hade skaffat mig iallafall av någon anledning. Men sedan började jag se alla tweets om 'Big Fish Theory' och tänkte, varför inte? Vilken jävla tur att jag lyssnade! En av de bästa albumen 2017. Det är helt unikt, singeln "Big Fish" är inte en särskilt rättvis preview för hur resten av albumet låter. Men jag älskar det. För flummigt för att ens ge en kategori egentligen. 
 
Bästa låtar: Crabs in a Bucket (ft. Kilo Kish, Justin Vernon), Love Can Be... (ft. Ray J, Damon Albarn & Kilo Kish), Yeah Right (ft. Kendrick Lamar) och BagBak
 
RSS 2.0