Varför har vi inget annat att prata om?

2019-02-11 - 19:53:52
"Så.... hur går det med kärleken?"
"Så.... har du träffat någon på sistonde?"
 
Alla vi singel tjejer har hört olika versioner på frågan om och om och om igen, oftast efter fråga om allmänt mående och sedan om jobbet/plugget.
 
Varför?
Varför är detta en så go-to fråga så fort två eller fler tjejer kommer samman för att umgås? Har vi på riktigt inget annat att prata om?
 
Det egentligen problematiska med att fråga om någons relationsstatus varenda gång man ses kan bl.a. vara:
 
1. Personen i fråga kanske jättegärna VILL träffa någon och blir då konstant påmind om att hon inte har lyckats och det blir då en deprimerande konversation för henne.
 
2. Personen i fråga kanske har upplevt något typ av trauma med män vilket gör att hon faktiskt inte vill träffa någon för tillfället men blir då vid varje tillfälle påmind om varför hon inte vill träffa någon. Vilket då blir en ångestladdad konversation för henne.
 
3. Personen i fråga vill helt enkelt inte träffa någon och tar allt som det kommer men måste upprepa denna visa varenda tillfälle och kan börja tveka på sin egen vilja och hon blir då onödigt självmedveten under konversationen.
 
4. Personen i fråga är trött på att höra frågan om hon har träffat någon då hon känner att hon själv berättar om detta om hennes status skulle förändras och konversationen blir långtråkig och upprepande för henne.
 
Om man ska sammanfatta mina tankar... jag hoppas vi kan alla bli bättre på att prata.
Har du gjort något kul på sistonde? Har du lärt dig något på sistonde? Vad är den senaste filmen du såg och vad tyckte du? Vilken är den mest intressante kursen du pluggat senaste tiden? 
 
Tack för mig, en blandning av kategori 2, 3 och 4 <3
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0